Huiskamer vol ontdekkingen

In 2018 werkten we tijdens de Haarlemmer Kunstlijn samen met MAAK Haarlem. Bezoekers konden zich laten inspireren op het gebied van onderzoek en hergebruik in de huiskamer.

Een huiskamer vol ontdekkingen bij Kweek Design
Stap bij Kweek Design een huiskamer binnen, en ontdek hoe designer Merel Slootheer kleurrijke pillen en oude medicijndoosjes hergebruikt en er prachtige insectenkunst van maakt.

Bewonder betoverend mooie keramieken kommen, borden, kannen en vazen van Cora Verhoog. Deze komen voort uit gevonden en bewaarde voorwerpen, allemaal met een verhaal.

Kom luisteren naar de verhalen van de makers van Studio Hamerhaai, die 20 jaar oude stoeltjes van de Johan Cruijf ArenA omtoverden tot Arena-stoelen met een strak design.

En hightech startup HB|3D werkt met een robotarm, en bespaart daarmee flink op grondstoffen. Bekijk hoe iedere 3D-geprinte lamp met deze techniek een unieke textuur krijgt.

Bij MAAK Haarlem (Oudeweg 91) openen zeker 10 maakbedrijven hun deuren en demonstreren hun innovatieve, duurzame en circulaire producten en 3D-maaktechnieken.

Deze expositie kwam mede tot stand door een samenwerking met Merel Slootheer.
Fotografie: Cindy Baar & Merel Slootheer