Cora Verhoog

Opgeleid voor het een, maar ook een passie voor iets anders? Cora volgde haar hart en koos naast haar docentschap mode en textielvormgeving voor het maken van keramiek.

Het zijn vooral materialen zoals gesteentes, keramiek uit de oudheid en de oorsprong van het gebruiksgoed die haar inspireren. De steeds terugkerende vormen die in de loop van de geschiedenis in steeds andere materialen worden uitgevoerd, van klei tot het goedkoopste wegwerpplastic.

Cora experimenteert graag met afval dat is overgebleven van ander werk. Bijvoorbeeld met rest- en afvalslib (met water vloeibaar gemaakt klei).

Groenen

Een serie bekers en bordjes uit keramiekafval. Cora experimenteert met afval dat is overgebleven van ander werk. Allerlei restmateriaal, kleistukjes en schraapsel, glazuur- en pigmentrestanten komen via de gootsteen in een slibbak. Cora zeeft het slib en roert het tot een homogene massa.

Met deze herwonnen gietklei giet ze bekers en bordjes. Vaak lukt dat niet, maar soms wel. Vandaar de naam; als ze heel zijn mogen ze door ‘groenlicht’. Ze krijgen een glazuurlaag en worden gebakken.

Neem voor meer informatie contact op met Kweek Design.

Cora experimenteert graag met afval dat is overgebleven van ander werk.