Reduce, Reuse, Rethink

en nl

Kweek Design is meer dan een winkel met een podium voor designers en ambachtslieden uit Haarlem en omgeving. Het is een plek voor ontmoeting en verbinding, inspirerende expo’s en educatieve programma’s.

 

Duurzaam en stijlvol

Kweek Design richt zich op duurzaamheid, hergebruik en innovatie en laat zien dat een lokaal duurzaam product er zeker stijlvol uit kan zien. Van handgeweven bio-textiel tot sieraden van vissenleer en van woonaccessoires van bamboe tot tassen gemaakt van oude paraplu’s.

 

Nu handelen

Grondstoffen raken op, het klimaat verandert en tegelijkertijd produceren we alleen al in Nederland jaarlijks 60 miljoen ton afval. Daarom vinden we bij Kweek Design dat we nú moeten handelen.

 

Hoe we dat doen?

Enerzijds stimuleert Kweek Design lokale makers om op een circulaire manier naar hun ontwerp- en maakproces te kijken. Dat betekent dat we alleen een podium bieden aan ontwerpers die milieuvriendelijk of afvalbesparend werken of zo min mogelijk water of energie gebruiken. Ze denken na over recycling en upcycling of zien afval als grondstof voor een nieuw product.

 

Bewustwording kweken

Anderzijds kweken we bewustwording bij de consument. Hoe worden producten om ons heen gemaakt? Dat doen we door verhalen te vertellen over technieken, materialen en vakmanschap. Op deze manier gaan we producten weer koesteren in plaats van gedachteloos kopen, gebruiken en weggooien.

 

Jij maakt het verschil

Bij Kweek Design geloven we dus dat je zowel goed kan zijn voor jezelf als voor de wereld. Niet alleen door te kiezen voor een product dat gemaakt is met liefde en aandacht, maar ook door te kiezen voor design waarvan je weet waar het vandaan komt en wie het heeft gemaakt. Voor een eerlijke prijs en met zo min mogelijk impact op het milieu. Jij kunt zoveel verschil maken. Durf je te kiezen?

Buy less, choose well and make it last Vivienne Westwood